top of page

Åtgärdsprogram för skolan: avsluta inkluderande

  • Skribentens bild: Helena Wallberg
    Helena Wallberg
  • 11 dec. 2015
  • 2 min läsning

Syfte: att få alla att känna glädje inför och nyfikenhet för nästa termin.

Mål: 100 % närvaro efter lovet. En känsla av att få börja om igen med nya tag.

Metoder:

  1. Vi påminner alla elever om hur vi har sett att de har kämpat, kommit över trösklar, varit schyssta mot varandra och sig själva, varit förstående mot lärare och annan personal.

  2. Vi river alla restuppgifter som är mer än en månad gamla och som inte har påbörjats. Efter jul skapar vi nya möjligheter att lära och visa det som fortfarande saknas enligt kunskapskraven (se nedan för en checklista att använda).

  3. Vi ägnar sista personalmötena åt att lyfta alla de goda exempel vi har sett och upplevt under terminen. Vi tar beslut om vilka av de goda exemplen vi ska fortsätta att utveckla och varför.

  4. Vi påminner varandra och oss själva om varför vi ville jobba med pedagogik.

  5. Vi berättar för eleverna hur lärorikt det är att jobba med dem, hur de tvingar oss att använda hjärnan på nya sätt varje dag och hur bra det är för oss.

  6. Vi berättar för varandra vilka fem saker vi är stolta över att ha åstadkommit denna termin.

  7. Vi berättar för minst fem kollegor vad vi uppskattar med deras bidrag till arbetet och skolutvecklingen.

  8. Vi berättar för rektor, elevhälsan och all annan personal vad vi uppskattar med deras bidrag till arbetet och skolutvecklingen.

  9. Vi ber eleverna att komma tillbaka efter lovet med många idéer om hur terminen ska vara ännu mer lustfylld och fokuserad på lärande som passar dem.

  10. Vi tackar föräldrarna för att de varit engagerade i barnens skolgång. Vi önskar dem en God Helg och ett Gott Nytt År och välkomnar dem tillbaka efter lovet.

Uppföljning: Vecka 1 och 2 

Plan för att komma ikapp:ElevKurs/KlassKunskapskrav som riskerar att inte nås.Vad kan göras för att visa kunskapen? (om det är möjligt, slå ihop flera kunskapskrav i en uppgift.) Vad föreslår eleven? Hur ska uppgiften klaras? (vilka svårigheter* har identifierats och hur ska de överbryggas?) När ska uppgiften göras? Under lektioner? På skoltid? När ska uppgiften vara klar? Vem kollar upp det?Var ska uppgiften göras och med vem? (i skolan, i sal xx,  i hemmet, på biblioteket…)Tid och plats för uppföljning. (minst en gång per vecka)

*Svårigheterna ska identifieras på individ-, grupp- och skolnivå. Läraren ska göra en kritisk granskning av undervisningen för att se vad som kan anpassas eller förändras på lektionstid.

Comments


  • Facebook
  • Twitter

©2022 av Wallberg utbildning. Skapat med Wix.com

bottom of page